Royal Tokaji Mézes Mály Száraz Szamorodni 2016 (0,5 l)

A Tarcal határában található déli fekvésű, löszös talajú dűlőnk egyike azon két szőlőterületnek, mely „kiváló első osztály” minősítést kapott. Egyedi savszerkezet, gyümölcsösség és selymesség jellemzi borait, melyhez test és hatalmas potenciál párosul. A dűlő 19 hektár összterületéből a Royal Tokaji 11 hektárt birtokol, mely déli kitettségű.

2016-ban kedvezően alakult a száraz borok, a késői szüret és az aszú borok minősége. A bor készítéséhez egészséges és botritiszesedett szőlőszemeket egyaránt használtunk, 15,5%-os potenciális alkoholtartalommal. Az eredeti tétel a Mézes Mály Aszú 6 puttonyos alapmustja volt. A bort préselés és erjesztés után 5 és fél évig használt zempléni tölgyfahordókban érleltük. Ez idő alatt a bor vékony fátyol alatt érlelődött, évente körülbelül 0,5% alkoholt veszítve.

A száraz szamorodni a száraz Tokaji hagyományos stílusa, amely egyedülálló a régióban. Illatában a dió, mandula aromái, illetve szárított gyümölcsök jelennek meg. Csontszáraz, friss, kiegyensúlyozott bor hosszú lecsengéssel.

Kitűnő aperitifként, de tenger gyümölcsei, érlelt sajtok, olaj- és kapribogyó mellé is ajánljuk.

Fogyasztási hőmérséklet: 11- 12 C°.
Alkohol: 12,5 %
Cukor: 1,1g/l
Sav: 7,6g/l
Palackozás ideje: 2022 Október
1 948 palack, 50cl

Évjárat 2016
Alkohol (%vol) 12.5
Típus Csendes bor
Jelleg Száraz
Szín Fehér
Szőlőfajta Szamorodni
Készítési mód Konvencionális
Minőség Ultra prémium
Palack ár:
9 800 Ft (19 600 Ft/l)